Lijnen van Schott Zwiesel
Air
Audience
De glazenserie voor de grote gelegenheden. Audience beantwoordt perfect aan de hoge eisen van feesten en banketten.
Bar Specials
Of het u gaat om verscheidene cocktails, aperitieven, digestieven, een fijn glas wijn of fris water: BAR SPECIAL heeft steeds het juiste glas. Elegant, maar toch geschikt voor dagelijks gebruik : deze serie is niet enkel bedoeld voor professionelen, maar past ook uitstekend in elke huisbar.
Basic bar by Charles Schumann
Charles Schumann, eigenaar van de legendarische “Schumann’s Bar” in München en auteur van de internationale klassieker “American Bar is sinds decennia een autoriteit op dit vlak. Hij verklaart zijn idee voor het ontwerp van de glazenserie BASIC BAR SELECTION : “Ik wilde iets nieuws doen. De cocktail-cultuur is vandaag veelzijdiger en internationaal beïnvloed. Daarom moeten we, naast onze basisklassiekers, ook nieuwe interpretaties aanbieden.” De BASIC BAR SELECTION bestaat uit de gekende klassiekers voor de bar, maar introduceert ook nieuwe afmetingen en accessoires, in een harmonieus samenspel van functie en design. Zeventien glazen die stuk voor stuk ontworpen werden om het specifieke karakter van de drank te beklemtonen. De BASIC BAR SELECTION is vervaardigd uit het Schott Zwiesel TRITAN glas, dat een blijvende glans en hoge stabiliteit en breukvastheid garandeert, en is absoluut vaatwasmachinebestendig.
Classico
Verscheidenheid in klassiek design : met CLASSICO serveer je alle dranken op aantrekkelijke wijze. De reeks bestaat uit 5 wijnglazen en een champagnekelk, met daarbij nog speciale glazen voor martini, bier en cognac en likeur. Door zijn tijdloos design voelt CLASSICO zich thuis bij elke gelegenheid.
Congresso
Er zijn momenten in het leven dat men zich moet concentreren op wat echt belangrijk is. De discrete wijn- en champagneglazen van CONGRESSO zijn ideaal voor zulke gelegenheden. Ze vervullen hun taak discreet en stijlvol en zorgen een open sfeer zonder afleiding. Deze eenvoud geeft u de nodige ruimte om uw gasten en uzelf in het middelpunt te plaatsen.
Cru Classic
De serie CRU CLASSIC is het resultaat van een drankengericht design. Elk glas heeft het juiste volume om de wijn tot zijn ideale ontplooiing te brengen. Niet elke wijnsoort vraagt een eigen glas, met elke wijn wel. Boeket en smaak van vooral jongere planten winnen aan soepelheid in de gepaste decanter, die deze glazenserie harmonisch aanvult
Diva
Ronde kelken en lange stelen, waar toch een kleine bolling in verwerkt is : de collectie 'Diva' ziet er bijzonder elegant uit. Maar daarenboven zijn de glazen uit deze set ook nog eens bijzonder hard, breukvast, zuiver en vaatwasbestendig. Ze zijn machinaal vervaardigd uit Tritan®kristalglas. Een nieuw type kristalglas, dat werd bekomen door het gebruik van andere grondstoffen en het toepassen van andere productiemethoden. Wie graag een uitgebreide glazencollectie wil uitbouwen, kan dit zeker en vast met de lijn 'Diva', die 14 verschillende glazen verenigt.
Fortissimo
Deze elegante serie FORTISSIMO met zijn bijzonder lange stelen is uitermate geschikt voor de speciale gelegenheden. De glazen zijn gemaakt uit gepatenteerd Tritan-kristalglas en bieden de ideale vorm voor stijlvol genieten.
Ivento
De serie Ivento van Schott Zwiesel biedt het perfecte glas voor grote en kleine gelegenheden. Met zijn tijdloos klassiek design is het de ideale begeleider van feestelijke banketten en grote evenementen. Door de internationale gepatenteerde Tritan-technologie is Ivento in hoge mate breukvast en vaatwasmachinebestendig, en blijft het zelfs na jaren intensief gebruik nog glanzen als de eerste dag.
Mondial
MONDIAL staat voor elegant gevormde kelken, die perfect vloeiend overgaan in de steel. Het silhouet van de verschillende rode- en witte wijnglazen, glazen voor digestief en kelken voor champagne is karakteristiek en opmerkelijk, en siert perfect elke tafel.
Paris zw
De flair van de metropool weerspiegelt in het design van de barserie PARIS. Hun zuivere, haast geometrische lijnen en perfecte proporties stralen een elegante eenvoud uit. De minimale vormexpressie heeft zo’n internationaal effect dat deze glazen overtuigen waar ook ter wereld, zij het in een bar in New York of een hotel lounge in Rome.
Pure
Elf wijnglazen voor elke soort wijn, zes bekers voor likeuren, whisky en longdrinks, en een reeks uitgekozen accessoires maken van deze serie Pure de ideale garnituur om uw gasten te ontvangen. De onderscheidene kelken van deze kristalglazen laten de wijn ademen en beklemtonen hun fijn boeket.
Sensus
DE KUNST VAN HET WETEN ZONDER TE ZIEN. Speciaal voor de wijndegustatie hebben wij de proefglazen Sensus ontworpen, die door hun vorm en formaat universeel geschikt zijn voor alle wijnsoorten, of het nu rode of witte wijn is.  Het kleine volume en de slanke kelk brengen de aroma’s direct naar de neus en vormen zo de basis voor een optimale beoordeling. Wijnkenners en professionele proevers verwachten bij de beoordeling van wijnen veel van het blind proeven. Dat is de meest objectieve manier om een wijn te leren kennen, omdat de proever de wijn afgedekt geserveerd krijgt. Hij weet van tevoren niet van welke wijnboer of uit welke streek de wijn komt en kan onbevooroordeeld degusteren en beoordelen. Daarom hebben wij nu dit bijzondere Sensus-glas ontworpen: helemaal zwart en ondoorzichtig. Hierdoor wordt de mate van onbekendheid groter. Ook de kleur en vochtigheidsgraad op de glasrand blijven verborgen, zo kan de proever zich op de reuk en het gehemelte concentreren. Vervolgens wordt de wijn helemaal conform de stijl uitgespuwd in een emmertje. Het perfecte gereedschap voor alle professionele of occasionele wijnproevers en voor hen die willen leren hoe ze hun zintuigen kunnen trainen.
Taste
Stijlvol en tijdloos tegelijk : dat is TASTE. Deze serie heeft de klassieke vormen terug actueel gemaakt. Het resultaat : een elegante serie wijnglazen.Taste is vervaardigd uit Tritan, wat een garantie is voor stevigheid en gebruik in de vaatwasmachine.
Vina
Achter deze glazen VINA in Tritan staat een eenvoudig, maar overtuigend idee. Doel is, met slechts weinig glazen zo dicht mogelijk te komen bij een geurbeleving van de meest verschillende wijnen. Acht glazen die een ideale collectie vormen om mee te beginnen.
Alle producten van Schott Zwiesel >>